Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αντιμέτωποι και με τη βροχή οι Σύροι πρόσφυγες στο Σύνταγμα

Στην πλατεία Συντάγματος, παρά τις δύσκολες συνθήκες, παραμένουν από τις 19 Νοεμβρίου οι Σύροι πρόσφυγες. Σήμερα το πρωί η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη λόγω της συνεχούς βροχής και το κρύου... Τυλιγμένοι με κουβέρτες και με τη βοήθεια αυτοσχέδιων τεντών οι Σύροι πρόσφυγες προσπαθούν να προφυλαχθούν, επιμένοντας στα αιτήματά τους: χορήγηση ασύλου, στέγης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Φορείς και συλλογικότητες απεύθυναν νωρίτερα τη Δευτέρα έκκληση για χορήγηση σκεπασμάτων στους πρόσφυγες, οι οποίοι πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν - μεταξύ άλλων - και τις ακραίες καρικές συνθήκες.

Οι σύροι πρόσφυγες βρίσκονται για 20η μέρα στο Σύνταγμα. Εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε απεργία πείνας για 14η συνεχόμενη ημέρα.

Στο σημείο βρέθηκε το πρωί ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είπε στον σύρο συντονιστή πως υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να μεταφερθούν περίπου 30 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Αυτή τη στιγμή οι Σύροι διαβουλεύονται για το αν θα μεταφερθούν προσωρινά εκεί οι γυναίκες και τα παιδιά, καθώς για εκείνους δεν αποτελεί λύση να βρεθεί προσωρινό κατάλυμα μόνο για αυτά τα άτομα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου